Kan alle få et kviklån?

Kviklån adskiller sig ikke fra alle mulige andre lån man kan få via nettet eller mobiltelefonen. Selv om et kviklån oftes er et forholdsvis lille lån, skal man også her opfylde nogle betingelser for at få lånet. De fleste steder der tilbyder kviklån må man ikke være registreret i RKI, hvis man er det, bliver det straks lidt vanskeligere at finde en lånudbyder der ikke har har det krav – men det er muligt, så opgiv ikke.

Hos alle lånudbydere er der betingelser vedrørende ansøgerens alder, og her er den som gennemsnit mellem 18 – 23 år.

Det kræves også at du har en indtægt, nogle kræver mindst 5.000,- kr efter skat om måneden, andre kræver minimum 150.000,- kr om året. Hos nogle lånudbydere kan man dog ikke få lånet hvis man får offentlig ydelse (SU, kontanthjælp, revalidering, starthjælp).

Du skal have en Dansk adresse, og minimum have opholdt dig i Danmark i 12 måneder. Hos nogle lånudbydere kan man ikke få lånet hvis man har en beskyttet adresse.

Du skal have et dansk CPR-nummer.

De fleste giver heller ikke lån hvis du i forvejen har et hos lånudbyderen.

Alle disse krav kan for mange være lidt svære at overholde men er også kun generelle krav, så undersøg markedet grundigt, for der vil helt sikkert også være et til dig. 

Hvad er et kviklån?

Navnet har du sikkert set når du har surfet rundt på nettet for at finde en lån. Kviklån betyder at der ikke går lang tid fra du søger om lånet og indtil du får besked om du er blevet godkendt. Selve den tid der går fra du er blevet godkendt og til du får pengene ind på din konto tager normalt 2 – 3 dage. Så er det penge du skal bruge her og nu må du søge efter en anden form for kviklån.

Under navnet kviklån gemmer der sig en hel del forskellige låne muligheder.

Er det penge her og nu du skal bruge, så vil den hurtigste låntype være et sms elle mobillån, der har du normalvis dine penge på kontoen indenfor nogle få timer , måske endda mindre.Her kan man kun låne mindre beløb, normalvis højst 5.000,- kr.

Har du tid til at vente nogle dage med at få lånet, er der mange lånudbydere at vælge i mellem. Du bør i ro og mag finde det lån der passer dig og din økonomi bedst. På  disse kan du finde lån med mulighed for at låne helt op til 200.000,- kr. Visse betingelser skal du dog opfylde for at låne så stort et beløb. 

Hvad er et rådighedsbeløb?

Rådighedsbeløb er et udtryk du vil møde hvis du søger om lån i en bank eller hvis du overvejer at søge om gældssanering. Hvis du vil lave et budget over dine indtægter og udgifter, regner du dit rådighedsbeløb ud. Der er dog ikke nogen fast regel for hvor meget man skal have til rådighed hvis du vil søge om lån i en bank, men de har dog et cirka beløb de går ud fra. Måden hvordan banker udregner dit rådighedsbeløb kan sagtens være forskellige fra hinanden.

Nogle banker udregner alle dine udgifter sammen. Det vil f.eks være husleje, lys, vand, varme, forsikringer, fagforeningskontingent, afdrag på lån, telefon, licens, tandlæge, medicin, gaver og transport. Når de så har trukket disse udgifter fra din indtægt, får du et beløb tilbage som skal dække kost, tøj, fester med mere. Dette beløb vil de gerne have skal ligge omkring 5.700,- kr for en voksen.

Andre banker beregner dine faste udgifter til måske kun at omfatte husleje, lys, varme, vand, fagforeningskontingent, medicin, forsikringer og afdrag på lån. De vil måske gerne have et rådighedsbeløb på omkring 6.000 til 7.000,- kr for en voksen.

Er der 2 voksne i husstanden og eventuelt børn vil rådighedsbeløbet se anderledes ud og der vil selvfølgelig også være faste udgifter til børnehave eller måske SFO. 

Nu er mennesker jo også forskellige, nogle kan måske dårligt klare sig med et beløb på 6.000,- kr om måneden til forbrug, mens andre klarer sig glimrende med 4.500,- kr.

Kan jeg forhøje mit lån?

Hvis dit lån er optaget i din bank så er muligheden for at få lånet forhøjet størst her. De penge du på et tidspunkt har lånt i banken har du også betalt afdrag på gennem en periode og du skylder nu mindre. Vil du forhøje lånet vil banken igen gennemgå din økonomi og er den i orden kan du sikkert få en mindre forhøjelse af dit lån og det afdrag du hidtil har betalt hver måned vil sandsynligt forblive det samme men perioden for hvor når lånet er tilbagebatalt vil blive forlænget.

Anderledes ser det ud hvis lånet er optaget hos et finansieringsselskab på nettet.

Hos det fleste finansieringsselskaber du finder på nettet har du ikke mulighed for at forhøje dit lån og du kan ikke optage et nyt lån før det “gamle” er betalt tilbage.

Så står du og skal bruge penge er du nød til at optage et nyt lån hos et andet finansieringsselskab og derved har du 2 lån med dyre renter og gebyrer at slås med.

Ganske få finansieringsselskaber tilbyder dog at forhøje dit lån hvis du kontakte dem. Men du skal nok være forberedt på at du måske skal betale dit lån tilbage på samme tid som det oprindelige lån, det vil sige at du får et højere afdrag hver måned indtil lånet er betalt tilbage, og så er det spørgsmålet om du har råd til det. 

Hvorfor skal jeg oplyse mit CPR ved netlån?

Der er en del personer der er utrygge ved at oplyse deres personnummer når de vil søge om lån på nettet. Det er ganske forståeligt, for har de forkerte mennesker fået fat i dit personnummer kan dine fortrolige oplysninger findes eller blive brugt til forskellige uærlige ting. Men hvis du vil låne penge hos et finansieringsselskab du finder på nettet kan du roligt oplyse dit personnummer da deres sikkerhed er ret høj og dine oplysninger bliver krypterede.

Der er derfor ingen forskel på om du vil låne penge i en bank eller på nettet. I banken udleverer du også dit personnummer, du gør det bare til en person du kan se og derved føler du dig sikker.

Grunden til at du skal oplyse dit personnummer er for at finansieringsselskabet kan søge på dig som person. De undersøger om du skylder penge væk som du ikke har betalt og derved står i RKI. Din adresse skal stemme overens med folkeregisteret og din ansøgning. Dit personnummer er det eneste mange finansieringsselskaber har som dokumentation for at du er den du udgiver dig for at være og de oplysninger de har adgang til er den eneste måde de kan finde dig hvis du glemmer at betale din gæld.

Så du behøver ikke at være nervøs for at oplyse dit personnummer hvis du føler dig tryg ved det finansieringsselskab du har valgt til et lån. 

Hvad betyder det at være insolvent?

Mange mennesker kender nok til at være blevet erklæret insolvent. Men hvad betyder det og hvordan bliver man det. For at blive erklæret insolvent skal man være indkaldt til fogedretten af en man skylder penge. Grunden til at man bliver indkaldt skyldes at man ikke har overholdt sine afdrag på sin gæld. Man kan dog godt have betalt afdrag men er kommet bagud fordi man ikke har kunnet betale i en periode og derved er afdragsperioden blevet længere end aftalt. Man burde have kontaktet sin kreditor og oplyst om sine økonomiske vanskeligheder, så kunne denne situation måske være afværget.

Men har man ikke gjort dette vil kreditoren anmode fogedretten om at indkalde dig til et møde hvor du skal oplyse hvilke ting du ejer af værdi. Disse værdier vil der så blive taget pant i, som så vil blive solgt på en auktion. De penge der kommer ud af salget tilfalder din kreditor. Men ejer du ikke noget af værdi vil du blive erklæret insolvent – altså du ejer ikke noget af værdi. Du vil så i de næste 6 måneder have “fred” for din kreditor og tid til at få styr på din økonomi og til at betale din gæld.

Er der flere som du skylder penge vil det være en god ide at kontakte disse kreditorer og fortælle dem at du er blevet erklæret insolvent, det kan være at nogle af dem automatisk vil give dig lidt fred for rykkere.

Så i grove træk betyder det at være insolvent at man ikke er i stand til at betale sin gæld og ikke ejer noget af værdi som der kan tages pant i. 


Skal jeg fortælle hvad lånet skal bruges til?

Hvis du står for at skulle låne penge til forbrug, bil eller andet skal du som regel, hvis du låner pengene i en bank, oplyse hvad du skal bruge dem til. Grunden til at banken gerne vil vide hvad lånet skal bruges til er for at have kontrol over hvad de låner penge ud til. De gør det ikke fordi de er nysgerrige og vil vide hvad du nu skal købe. Du skal også dokumentere din økonomiske situation, og sammen med den og det du skal låne til, vurderer de så om du har råd og behov for lånet. Hvis du helt vil undgå at fortælle hvad pengene skal bruges til er det helt andre steder du skal låne penge.

Så er det på nettet at du skal finde dit lån. Når du søger efter lån på nettet vil der komme en hel del finansieringsselskaber frem der tilbyder lån fra nogle få tusind kroner og helt op til omkring 300.000,00 kr. Her har du så mulighed for at finde et lån der både passer dig og din økonomi og der er ingen der spørger hvad du skal bruge pengene til.

Men inden du ansøger om lån bør du give dig tid til at sammenligne de forskellige priser lånudbydere tilbyder, da der er ret stor forskel. Men du skal være forberedt på at disse lån er noget dyrere end et banklån. Så det kan da godt være at du vælger at fortælle banken hvad du skal bruge lånet til og derved spare mange penge. 

Hvad er et forbrugslån?

Et forbrugslån er penge man låner til forbrug, f.eks til en vaskemaskine, rejse eller stor fest. For nogle mennesker vil det at tage et lån til forbrug være helt uhørt, de sparer op til det skal bruge, hvis de ejer et hus med friværdi vil de sandsynligvis tage et lån i huset hvis det drejer sig om et større beløb. Men for nogle mennesker er det utroligt svært at spare op til f.eks en rejse eller nye ting. De har måske sparet en lille smule sammen men så kommer der lige en ekstra udgift og så er opsparingen eller måske det meste af opsparingen brugt og de må starte forfra.

Disse mennesker vil sikkert tage et forbrugslån i banken til at kunne købe nogle ting eller andet de ønsker sig. Et forbrugslån i en bank vil være en lille smule dyrere end et almindeligt lån f.eks billån, fordi banken ikke har mulighed for at tage pant i de ting folk ønsker at bruge pengene på. Kan man så ikke betale sine afdrag har banken ikke mulighed for at gøre udlæg i nogle ting af værdi.

Hvis det f.eks drejer sig om lån til indkøb af møbler er der mange forretninger der tilbyder at finansiere et lån. Denne type er også et forbrugslån men bestemt til en bestemt vare eller indkøb i forretningen. Her får man ikke penge man kan handle for i andre butikker eller tage ud at rejse for. Disse lån er som regel dyrere end et forbrugslån i banke.

På nettet kan man også søge om forbrugslån og bruge pengene som man vil. Disse lån er noget dyrere end banklån men er meget populære blandt befolkningen. Grunden til det skyldes at det kan være svært at låne penge i banken.

Hvorfor får jeg afslag på mine låneansøgninger?

Er du en af dem der flere gange har søgt om at få et online lån men hver gang får et afslag. Når du søger om lån oplyser du dit CPR nummer og via dette kan finansieringsselskaberne tage forskellige oplysninger på dig. Hvis du så er registreret i RKI eller andet debitorregister som dårlig betaler har du her grunden til dit afslag. Står du ikke registreret som dårlig betaler kan det have noget med din økonomiske situation at gøre.

Hvis du har andre lån du betaler til når du er ved at søge nyt lån, kan afslaget skyldes at lånudbyderne vurderer din økonomi til at være for presset til at du har nok penge tilbage til at afdrage på et nyt lån og stadig have et fornuftigt rådighedsbeløb.

Har du ikke andre lån men får alligevel afslag er det yderst sansynligt at lånudbyderen vurderet at din indtægt og dit rådighedsbeløb er for lille til at kunne klare et afdrag på et lån.

Det kan også være at det beløb du ønsker at låne overstiger hvad din økonomi kan bære, men du har måske muilighed for at låne et  mindre beløb.

Du synes sikkert selv at du sagtens kan klare afdraget og stadig have et ganske fornuftigt rådighedsbeløb tilbage. Men for et finansieringsselskab er det jo umuligt at vurdere hvad du bruger af penge om måneden og hvad du kan spare op, derfor har et et ca. beløb de regner som rådighedsbeløb og ud fra denne beregning vurderet de så at et afdrag vil belaste din økonomi for meget.

Kan 18-årige tage et lån?

Der er rigtig mange unge mennesker som lige er fyldt 18 år og derved blevet myndige, der på nettet undersøger om de kan låne penge. Det kan godt virke som om de tænker at nu er de voksne og nu skal de rigtig leve livet. Heldigvis har også mange af disse unge mennesker et job så de har en indtægt men den slår ikke altid til. Mange har sparet op for at kunne tage kørekort og købe bil. Så når først disse ting er erhvervet kan det godt knibe med at få pengene til at række til hele måneden. Men de unge mennesker kan godt få et lån på nettet.

Udvalget af finansieringsselskaber der vil låne ud til 18 årige er dog ikke så stort som der er for dem der er lidt ældre. Grunden er at man skal have en fast indtægt  og mange af de unge mennesker har måske kun et sommerjob. og derved en ustabil indtægt. Finansieringsselskaberne tør ikke låne pengene ud af fare for at de ikke kan få dem tilbage.

Men hos dem der tilbyder lån, er det muligt at låne helt op til 50.000,00 kr uden at man skal stille sikkerhed. Der er nogle krav man skal opfylde for at blive godkendt. Disse krav er lidt varierende afhængigt af hvilket finansieringsselskab må søger lånet hos. Men hos alle gælder det at man ikke må være registreret i RKI eller andet debitorregister som dårlig betaler.