Hvad betyder det at være insolvent?

Mange mennesker kender nok til at være blevet erklæret insolvent. Men hvad betyder det og hvordan bliver man det. For at blive erklæret insolvent skal man være indkaldt til fogedretten af en man skylder penge. Grunden til at man bliver indkaldt skyldes at man ikke har overholdt sine afdrag på sin gæld. Man kan dog godt have betalt afdrag men er kommet bagud fordi man ikke har kunnet betale i en periode og derved er afdragsperioden blevet længere end aftalt. Man burde have kontaktet sin kreditor og oplyst om sine økonomiske vanskeligheder, så kunne denne situation måske være afværget.

Men har man ikke gjort dette vil kreditoren anmode fogedretten om at indkalde dig til et møde hvor du skal oplyse hvilke ting du ejer af værdi. Disse værdier vil der så blive taget pant i, som så vil blive solgt på en auktion. De penge der kommer ud af salget tilfalder din kreditor. Men ejer du ikke noget af værdi vil du blive erklæret insolvent – altså du ejer ikke noget af værdi. Du vil så i de næste 6 måneder have “fred” for din kreditor og tid til at få styr på din økonomi og til at betale din gæld.

Er der flere som du skylder penge vil det være en god ide at kontakte disse kreditorer og fortælle dem at du er blevet erklæret insolvent, det kan være at nogle af dem automatisk vil give dig lidt fred for rykkere.

Så i grove træk betyder det at være insolvent at man ikke er i stand til at betale sin gæld og ikke ejer noget af værdi som der kan tages pant i. 


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *