Hvad er et forbrugslån?

Et forbrugslån er penge man låner til forbrug, f.eks til en vaskemaskine, rejse eller stor fest. For nogle mennesker vil det at tage et lån til forbrug være helt uhørt, de sparer op til det skal bruge, hvis de ejer et hus med friværdi vil de sandsynligvis tage et lån i huset hvis det drejer sig om et større beløb. Men for nogle mennesker er det utroligt svært at spare op til f.eks en rejse eller nye ting. De har måske sparet en lille smule sammen men så kommer der lige en ekstra udgift og så er opsparingen eller måske det meste af opsparingen brugt og de må starte forfra.

Disse mennesker vil sikkert tage et forbrugslån i banken til at kunne købe nogle ting eller andet de ønsker sig. Et forbrugslån i en bank vil være en lille smule dyrere end et almindeligt lån f.eks billån, fordi banken ikke har mulighed for at tage pant i de ting folk ønsker at bruge pengene på. Kan man så ikke betale sine afdrag har banken ikke mulighed for at gøre udlæg i nogle ting af værdi.

Hvis det f.eks drejer sig om lån til indkøb af møbler er der mange forretninger der tilbyder at finansiere et lån. Denne type er også et forbrugslån men bestemt til en bestemt vare eller indkøb i forretningen. Her får man ikke penge man kan handle for i andre butikker eller tage ud at rejse for. Disse lån er som regel dyrere end et forbrugslån i banke.

På nettet kan man også søge om forbrugslån og bruge pengene som man vil. Disse lån er noget dyrere end banklån men er meget populære blandt befolkningen. Grunden til det skyldes at det kan være svært at låne penge i banken.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *