Hvorfor får jeg afslag på mine låneansøgninger?

Er du en af dem der flere gange har søgt om at få et online lån men hver gang får et afslag. Når du søger om lån oplyser du dit CPR nummer og via dette kan finansieringsselskaberne tage forskellige oplysninger på dig. Hvis du så er registreret i RKI eller andet debitorregister som dårlig betaler har du her grunden til dit afslag. Står du ikke registreret som dårlig betaler kan det have noget med din økonomiske situation at gøre.

Hvis du har andre lån du betaler til når du er ved at søge nyt lån, kan afslaget skyldes at lånudbyderne vurderer din økonomi til at være for presset til at du har nok penge tilbage til at afdrage på et nyt lån og stadig have et fornuftigt rådighedsbeløb.

Har du ikke andre lån men får alligevel afslag er det yderst sansynligt at lånudbyderen vurderet at din indtægt og dit rådighedsbeløb er for lille til at kunne klare et afdrag på et lån.

Det kan også være at det beløb du ønsker at låne overstiger hvad din økonomi kan bære, men du har måske muilighed for at låne et  mindre beløb.

Du synes sikkert selv at du sagtens kan klare afdraget og stadig have et ganske fornuftigt rådighedsbeløb tilbage. Men for et finansieringsselskab er det jo umuligt at vurdere hvad du bruger af penge om måneden og hvad du kan spare op, derfor har et et ca. beløb de regner som rådighedsbeløb og ud fra denne beregning vurderet de så at et afdrag vil belaste din økonomi for meget.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *