Hvorfor skal jeg oplyse mit CPR ved netlån?

Der er en del personer der er utrygge ved at oplyse deres personnummer når de vil søge om lån på nettet. Det er ganske forståeligt, for har de forkerte mennesker fået fat i dit personnummer kan dine fortrolige oplysninger findes eller blive brugt til forskellige uærlige ting. Men hvis du vil låne penge hos et finansieringsselskab du finder på nettet kan du roligt oplyse dit personnummer da deres sikkerhed er ret høj og dine oplysninger bliver krypterede.

Der er derfor ingen forskel på om du vil låne penge i en bank eller på nettet. I banken udleverer du også dit personnummer, du gør det bare til en person du kan se og derved føler du dig sikker.

Grunden til at du skal oplyse dit personnummer er for at finansieringsselskabet kan søge på dig som person. De undersøger om du skylder penge væk som du ikke har betalt og derved står i RKI. Din adresse skal stemme overens med folkeregisteret og din ansøgning. Dit personnummer er det eneste mange finansieringsselskaber har som dokumentation for at du er den du udgiver dig for at være og de oplysninger de har adgang til er den eneste måde de kan finde dig hvis du glemmer at betale din gæld.

Så du behøver ikke at være nervøs for at oplyse dit personnummer hvis du føler dig tryg ved det finansieringsselskab du har valgt til et lån. 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *