lån 2000 kr

Smartphone, tv, møbler, computer, lidt ekstra lommepenge til ferien eller måske bare til at fylde køleskabet op, så er et lån på 2000 kroner altid en god hjælp på vejen og rigtig mange vælger de små hurtige kvik- eller smslån til netop sådan nogle ting. Om man skal betale tilbage på en måned eller på flere år er for de fleste ikke uden betydning og derfor skal man virkelig gøre sit forarbejde grundigt når man vælger at låne, et beløb som for nogen vil være en stor del af deres rådighedsbeløb hver måned. Et forarbejde som er gjort for dårligt eller forkert kan i værste tilfælde gøre at man må blive nød til at sælge hus, bil, båden og hvad man nu ellers har. Selvom det kun er så få kroner det drejer sig om.

Lån 2000 kr – den økonomiske bagside

Finans krisen 2008-2010 var et hård ved mange, specielt bolig ejere, og efterfølgende kan man nu se et af de største problemer, som skabte krisen. Alt for store lån uden sikkerhed og alt for mange lån per person, det var helt som om der ingen begrænsninger var for hvor meget man kunne låne. Indtil det gik galt, så var der kun ganske få som kunne se der var noget helt galt.

Flere lånte langt mere end de tjente og afbetalte minimalt på den gæld og endte med at gå konkurs.
Det er sådan noget man skal forhindre, selv med små lån på et par tusinde kroner. Låner man 2000 nu og køber nyt tv på afbetaling senere, ny mobil med abonnement om et år, så står man pludselig med en masse gæld som skal betales af.

Ligger man så oveni den gæld at man måske mister sit arbejde eller på anden måde får mindre til rådighed hver måned, så forsvinder gælden ikke, men man har måske stadig 5 år man skal afbetale alt gæld i, hvilket så kan blive en umulig opgave.

Men kan selvfølgelig ikke forudse om man mister sit arbejde, men man kan se på hvad man har råd til at spare op til hvis det sker og hvad man har råd til hvis det sker uden opsparingen. Et lån på et par tusinde kroner nok ikke vælte ens økonomi, men det kan være starten på at man ødelægger ens økonomi, hvis man ikke kan afbetale det på det tidspunkt det skal.

Låner man penge for at betale et andet lån tilbage, så er man straks ude i det som skabte finanskrisen globalt, så selvom man kun er den lille mand kan man sagtens skabe sin egen lille finanskrise på denne måde.

Er et lån en dårlig ide så…

Kort sagt er et lån ikke en dårlig ide, selvom man ikke tjener så meget, man skal bare sikre sig at man har råd og benytte de rådgivningsmuligheder man har tilgængelige i banken og hos venner / familie osv. Specielt ens bank kan være en god hjælp, også selvom man ikke låner penge hos dem. Der er intet forkert i at få rådgivning hos banken når man ikke låner hos dem, de ser selvfølgelig helst at man vælger at låne hos dem, men er langt fra ofte et krav.