Lån penge uden at stille sikkerhed

Små hurtig lån uden sikkerhed er blevet populære. Der er tale om lån på et lille beløb man kan tage uden, at skulle sætte sikkerhed. Man vil normalt få pengene, indenfor kun få dage og så kan man gå i gang med, at bruge dem.

Mange har set reklamer for disse lån der ofte siger noget i stil med: ”lån nu uden at skulle sætte sikkerhed”. Det lyder selvfølgelig rigtig godt, men disse lån kan også være farlige. For hvad man måske ikke lige tænker over er, at de ofte kommer med en høj rente. Dem der låner pengene ud løber selvfølgelig en stor risiko ved ikke, at kræve sikkerhed og derfor kræver de også en høj rente.

Hvis man vælger et sådan hurtig lån uden sikkerhed, bør man derfor også være indstillet på, at skulle betale det hurtigt tilbage. Normalt bør man ikke vente længere, end 30 dage. Ved mindre man selvfølgelig vælger et ”lån nu betal først om x antal dage lån”. Disse lån er smarte hvis man i en periode ikke har så mange midler, at rykke rundt med. Igen er det dog vigtigt, at man sørger for, at tilbagebetale dette lån til tiden. For selvom det er små dyrt i forvejen, vil det blive rigtig dyrt ikke, at få betalt til tiden.

Man bør også være påpasselig med, at optage flere lån på en gang. Mange af de eksempler hvor det er gået helt galt med disse lån, er når folk er begyndt, at optage flere på en gang. Til sidst vil renterne på låne være så store, at man ikke har råd til, at tilbagebetale dem.

Oftest vil den bedste løsning være, at låne pengene andet sted. Der findes dog masser af mennesker, der ikke har andre valgmuligheder. Så er det bare vigtigt, at være meget påpasselig. 100.000 af Danmarks unge er dårlige betalere. Det kan du læse om hér.